Concept sketches

Speirs Locks Student Campus redefines conventional approaches to student residential developments by considering not simply the student environment itself but that of the surrounding area too.   

True to the masterplan’s ‘towers and terraces’ approach, Speirs Locks Student Campus makes a virtue of difference in building levels and types. The tower element is precisely positioned to enrich the city skyline without interrupting views to and from Speirs Locks. Meanwhile, the active ground floor functions ensure a lively, attractive development at each and every level.

Seeking to make the very most of the open space provision and create a new destination at the heart of the quarter, all of the social activities on offer at Speirs Locks Student Campus are located facing into the landscaped campus courtyard or onto the surrounding streets, bringing the added bonus of passive supervision of the spaces.

 

Amongst the facilities on offer on the ground floor are pastoral care and support services for students and residents including a prayer room, meeting spaces, a gymnasium and bike store, along with general storage and refuse zones.

To the northern end of the building is a concierge and reception point next to a facility management office, while to the south end lies a shop with a café/bar accommodated over three floors linking the ground level to the canal towpath and encouraging movement to, from and around the surrounding community.

News
News